Братът на малката Тюркян ме попита: Ще има ли наказание за

...
Братът на малката Тюркян ме попита: Ще има ли наказание за
Коментари Харесай

Пеевски: Не можем да оставим зверствата на тоталитаризма ненаказани

Братът на малката Тюркян ме попита: " Ще има ли наказване за това, което се случи? ". Щом на днешния ден, 39 години по-късно, към момента търсим наказване, значи имаме какво да свършим. Щом зверствата на тоталитарния режим към момента не са осъдени, значи, че би трябвало да работим по тази тематика, тъй като това зло не би трябвало да бъде ненаказано. Това сподели ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски пред хилядите, пристигнали в кирковското село Могиляне, с цел да отбележат 39-годишнината от насилствената промяна на имената и да се преклонят пред паметната чешма, издигната в памет на най-малката жертва на така наречен Възродителен развой – седемнадесетмесечната Тюркян.

Пеевски добави, че точно в тази връзка от партията са се борили за измененията в новата Конституция на България, а точно – да се не се разреши случилото се преди 39 години да се случи още веднъж.

„ Прекланям се пред жертвите на тоталитарния режим. Болката я виждам в очите ви и тя не е отминала. Ще се борим това в никакъв случай повече да не се случи в България, тъй като с помощта на вас пристигна демокрацията и постоянно ще ви бъдем признателни. Смятам, че Движение за права и свободи сме длъжници на вас, за всичко, което сте създали в България и би трябвало оптимално да бъдем покрай вас “, сподели още Пеевски.

Той напомни думи на почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган – да се върне връзката с гласоподавателите.

„ Губим я накъде през последните 10 години, за което се оправдавам, и ще направя всичко, което е по силите ми, с цел да го поправя, с цел да почнем да вършим действителни неща, които да виждате всеки ден, а освен да ви призоваваме да ни подкрепяте, когато дойдат избори. Ще бъдем до вас, за което си давам думата “, сподели още ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи. И добави, че няма да регистрира какво е свършено, тъй като то е показателно през последните 6 месеца и е обвързване към гласоподавателите поради жертвата, която са дали да пристигна демокрацията.

Делян Пеевски честити и Коледа на всички християни и пожела за новата 2024 година:„ Да бъде мирна, всички войни да спрат, тъй като мирът е най-ценното нещо, което имаме. Да има успокоение за нас, за нашите деца, за нашите майки, за нашите баби и дядовци “, сподели още той, представен от Българска телеграфна агенция.

На възпоменателния протест в Могиляне участваха управлението на партията, евродепутати от Движение за права и свободи, посетители от прилежаща Турция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР